Lån

Just another WordPress site

Kreditprövning

Hur kan jag låna pengar med betalningsanmärkning

Över en miljon svenskar har idag en betalningsanmärkning i sitt register. Det är med andra ord inte något konstigt eller något tecken på att man inte kan hantera sin ekonomi. Faktum är att det tyvärr är väldigt enkelt att få en betalningsanmärkning, det kan räcka med så lite som en borttappad faktura under en flytt eller att man byter e-postadress och missar en påminnelse så åker man dit på det. En betalningsanmärkning stannar dessutom 3 år, och även om du skött dig exemplariskt sedan dagen du fick den under flera års tid så kan det vara ett stort hinder. Det kan framförallt vara ett stort hinder när det kommer till att låna pengar. För när hyran ska betalas och om man av någon anledning inte har pengarna just vid det tillfället så känns det aldrig särskilt kul, men det finns idag en räddning på detta problem. Nämligen snabblån.
 
KreditprövningNär man nämner snabblån så ryggar många tillbaka och tänker att man automatiskt blir skuldsatt, det är nästan en liten skam över snabblån. Men vem som helst kan faktiskt komma till den punkten då man är i behov utav det, och då vill man inte ha en gammal betalningsanmärkning som hindrar en att betala mobilräkningen eller hyran. Många företag som lånar ut pengar idag accepterar inte ansökningar från människor med dessa anmärkningar – men det finns undantag. Om du letar runt lite på internet och söker lite på Google så kommer du snabbt att hitta dessa, och du kommer också märka hur smidigt det går till att få låna pengar. För även om du har en betalningsanmärkning så väljer man istället att kolla på din framtida betalningsförmåga istället för att haka upp sig på flera år gamla missöden.
 
Det viktiga när man tar ett snabblån är att betala tillbaka det i avsatt tid, annars kan nämligen dröjsmålsräntorna bli väldigt höga – och om man skjuter på det för länge brukar det kunna bli en väldigt dyr historia. Så när du tar ett snabblån bör du också försäkra dig om att du har möjlighet att betala tillbaka det, med andra ord bör du inte ta ett lån om du inte vet att du får in pengar inom den tidsperiod som lånet ska betalas. Ett lån bör inte vara en desperat åtgärd för att snabbt bli av med räkningar, ett lån bör istället vara en tillfällig räddare i nöden den månaden som din lönespecifikation inte är lika bra som vanligt. Så med andra ord bör du respektera mikrolånen och verkligen se till att betala tillbaka dem i tid.
 
En betalningsanmärkning är som tidigare nämnt väldigt enkelt att få, det kan handla om en sådana banal och simpel sak som att man glömt och betala TV-avgiften. Tyvärr resonerar inte alla banker så och därför får man i nästan alla fall möta motstånd och kyliga blickar när man ansöker om ett lån fast man råkar ha en betalningsanmärkning. Men strunta i dessa banker och företag, vänd dig istället till dem som faktiskt bryr sig om dig och gör en individuell bedömning för din betalningsförmåga. Att få ett lån trots betalningsanmärkning är inte omöjligt – så oroa dig inte, räddningen är inom räckhåll!

Kommentarer är stängda.