Två tips för att få mer pengar över vid månadsslutet | Lån
Grafik från Klara lån
Grafik från Axofinans
Ansökan Klara lån Ansökan Axo Finans
SMS-lån 1000-50.000 kr
En ansökan 20+ olika låneförslag
Snabblån med eller utan UC
Betalningsanmärkning kan vara OK
Kreditprövning: Bisnode Kredit, Soliditet eller Creditsafe
Låneförmedlare upp till 500.000 kr
En ansökan - flera svar
Betalningsanmärkning kan vara OK
Behåll din kreditvärdighet.
Hitta bästa låneavtalet - kostnadsfri tjänst.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Två tips för att få mer pengar över vid månadsslutet

Har du en bra lön men lyckas ändå spendera exakt hela inkomsten varje månad? Om svaret är JA, så är du i gott sällskap. Omkring 40-50% av alla svenskar lever regelbundet från lön till lön. Ytterligare omkring 20-30% förbrukar periodvis hela lönen. Det innebär att en klar majoritet av befolkningen har svårt att få pengarna att räcka till vid månadsskiftet.

Se till att pengarna aldrig tar slut igen

spartipsAlla vet hur svårt det är att få de sista slantarna att räcka till, därför gäller det att agera i ett tidigt skede. Många tror felaktigt att det är inkomsten som behöver ökas för att man skall lyckas sluta förbruka hela lönen. Detta är inte sant. En stor del av de som tjänar över genomsnitt tömmer också lönekontot varje månad.

Det handlar istället snarare om att minska kostnaderna. Det finns faktiskt ett par spartips och råd som gör att du garanterat kommer ha pengar kvar till nästkommande månad.

Spendera aldrig mer än vad du tjänar.

Den vanligaste orsaken till penningbrist vid månadsslutet är att man överkonsumerat tjänster, varor osv. Det finns många lockelser och tyvärr är det många som inte orkar stå emot utan väljer att leva över sina tillgångar.

Att låna pengar för att konsumera och överleva är ohållbart. Smslån kan ge tillfällig lättnad och vara en räddare i nöden, men de innebär aldrig en långsiktig lösning på ett problem.

Se till att du alltid är medveten om pengarnas värde

Lånar man eller rör man sig med tillräckligt stora summor, är det enkelt att tappa uppfattningen om pengarnas verkliga värde.

Ett enkelt knep som min farfarsfar lärde mig som hjälper dig behålla förmågan att uppskatta dess verkliga värde, är att aldrig spendera pengar som jag inte tror att jag någonsin skulle kunna spara ihop genom hårt arbete. Detta tankesätt ger perspektiv på saker och ting. Idag är det vanligt att man köper hus för två, tre, fem och tio miljoner. Tror du att du någonsin under hela din livstid är kapabel att spara ihop denna summa? En miljon kanske, men mer?

Genom att tänka i dessa banor, minskar risken att du skuldsätter dig i onödan och du får en mer realistisk syn på pengar och dess värde.

Planera för det värsta hoppas på det bästa

Även om man göra allt rätt själv, finns det faktorer som vi inte råder över i våra liv. Ett exempel på detta är att man plötsligt kan förlora arbetet, då försvinner lönen och den trygghet som man tidigare närmast betraktat som en självklarhet försvinner bort. Visserligen blir man ersatt till viss del om man är med i en Akassa men man måste ändå räkna med en kraftigt minskad inkomst. Lite mer får du behålla med en löneförsäkring som täcker stora delar av den tidigare inkomsten.

Men det finns självfallet andra olyckor som man kan bli drabbad av som inte går att klara ut lika lätt. Huset kan brinna ner eller cyklar du omkull när du varit och handlar och blir invalidiserad. För sådana olycksaliga tillfällen är det extremt viktigt att ha någon form av hemförsäkring och helst även en livsförsäkring.

 Recensera Två tips för att få mer pengar över vid månadsslutet

Skriv vad du tycker och tänker om Två tips för att få mer pengar över vid månadsslutet eller ställ en fråga om något du undrar över.


Alla kategorier

© 2021